Konyha

Gyulladáscsökkentő őszibarack smoothie

Az őszibarack és az eper együttese édes és kellemesen frissítő. A gyümölcsök csodálatos íze miatt nincs szükség semmilyen édesítőszerre. Ez a smoothie kiváló C-vitamin forrás és a szervezetben található gyulladások csökkentésében is segít.

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 csésze szeletelt őszibarack (friss vagy fagyasztott)
  • 1 csésze szeletelt eper
  • 1 pohár natúr joghurt

A receptben található alapanyagok:

  • barack
  • natúr joghurt
  • eper

Elkészítés:

  1. Vágja ketté a barackot, vegye ki a magot, szeletelje fel, majd préselje ki.
  2. Mossa meg és csumázza ki az epret, majd préselje ki.
  3. Adja hozzá a joghurtot, alaposan keverje össze, majd szolgálja fel. Eperdarabokkal is díszítheti az italt.

 

Átlagos tápérték
1 adag (282 gramm)

A recept 2 adagot tartalmaz.

Mennyiség 1 adagra vetítve  
Energia: 131 kcal Zsiradékból származó energia: 36 kcal
  Az irányadó napi beviteli érték (INBÉ) %-ában*
Össz. zsírtartalom: 4 g 6%
Ebből telített zsír: 3 g 15%
Ebből transzzsír: 0 g  
Koleszterin: 16 mg 5%
Nátrium: 57 mg 2%
Össz. szénhidrát: 20 g 7%
Ebből étkezési rost: 3 g 12%
Ebből cukrok: 16 g  
Fehérje: 6 g  
   
A-vitamin 8%
C-vitamin 91%
Kalcium 17%
Vas 3%
E-vitamin (alfa-tokoferol) 4%
K-vitamin 5%
Tiamin 5%
Riboflavin 13%
Niacin 5%
B6-vitamin 5%
Folsav 8%
B12-vitamin 8%
Pantoténsav 7%
Magnézium 8%
Foszfor 15%
Kálium 13%
Cink 6%
Réz 5%
Mangán 19%
Szelén 4%
 
*Az irányadó napi beviteli értékek százalékos arányait egy átlagos felnőtt napi 2000 kalóriás étrendje alapján állapították meg. Az Ön napi beviteli értékei egyéni kalória-igényének megfelelően eltérőek lehetnek.

 

1 hozzászólás

  1. Pingback: Őszi, mégis nyáron fogyasztjuk – bemutatkozik az őszibarack – Egészséges életért

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.