Konyha

Gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • egy kis fej vöröshagyma
  • zöld petrezselyem
  • bors
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 kávéskanál liszt
  • csontlé vagy víz
  • 2 dl tejföl vagy tejszín

Elkészítés:

A gombát megtisztítva, megmosva és feldarabolva egy Zepter edényben fedő alatt megpároljuk. 2–3 perc múlva, mikor levet engedett, fedő nélkül addig kevergetjük, amíg a lé el nem párolog. Beletesszük a margarint és hozzáadjuk a MixSy univerzális darálójában feldarabolt vöröshagymát. Ezután megszórjuk friss zöldpetrezselyemmel és liszttel, majd sózzuk, borsozzuk és felengedjük 6–8 dl csontlével vagy vízzel. Felforraljuk és a MixSy multikésével az egészet simára turmixoljuk. Tálaláskor tejföllel, tejszínnel ízesíthetjük.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.