Így főzz velünk!

Csodazöldség a zeller

A görögök már a középkorban használták gyógyító erejéért, a kínai gyógyászatban pedig a zeller úgy van számon tartva, mint az egyik leghatásosabb fiatalító növény. A nagyvilágban három változata terjedt el, hazánkban a gumós fajtát termelik. A halványító és metélő zeller levélnyele 25-45 mg/100g C-vitamint tartalmaz, míg a gumós változatában csak nyomokban lelhető fel ez a típusú vitamin. A zeller magas ásványi anyag tartalmáról ismert. nagy mennyiségben tartalmaz szerves nátriumot (55mg%), kalciumot (50mg%), melyek a vérnyomás és a koleszterinszint szabályozásában kapnak fontos szerepet, de nagy mennyiségben tartalmaz foszfort (60mg%), káliumot (2,35mg%), de vasat, a magnéziumot és egyéb nyomelemeket is. Vitamintartalma szintén magas, A-, B1-, B2-, C-, K vitaminokat egyaránt tartalmaz, nagyon jó B-vitamin komplex forrás. így segíti a fokozott koncentrációt és stressz oldást. Rendszeresen sportolóknak, testedzőknek energiát és jó kondíciót biztosít. Kalóriatartalma alacsony (6-20 kcal/100g), így segíthet a fogyókúrázásban is.  A levele tartalmaz illóolajat (limonént, szelinént, alkil-ftalidokat), furokumarinokat és flavonoidokat is. A zeller serkentőleg hat a veseműködésre. Emésztési panaszok, étvágytalanság esetén is gyakran alkalmazzák. A növény hatóanyagai révén erősíti az immunrendszert. Rosttartalmának köszönhetően segíti a bélrendszer működését, mely nagyban hozzájárul immunrendszerünk megerősítéséhez.

Mi ezt ajánljuk

Mai ajánlatunk egy egzotikus Zeller juice, fodros kellel, ananásszal és agavéval, valamint egy kiváló lassú préselési technikával működő gyümölcs prés, a More Juice Press Frozen.

A More Juice Press segítségével a legkülönfélébb zöldségek és gyümölcsök levét egyaránt kipréselheted. Legyen szó egy keményebb répáról, vagy éppen málnáról, a More Juice Press Frozen-nel pillanat alatt elkészítheted a lehető legfrissebb juice-t. Csak arra figyelj, hogy nagyméretű kemény magok ne kerüljenek a présgépbe. A használata és tisztítása annyira egyszerű, hogy mire a gyerekek körül ülik az asztalt, már végeztél is a készülék tisztításával.

Ha szeretnéd kipróbálni, keresd kollégáinkat vagy írj nekünk!

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.