Konyha

Beuf bourgignon / Klasszikus burgundi marha

A Parfümséf, Bíró Botond Boldizsár Ízek és Érzések sorozata márciusban a Párizsi tavasz címet viselte és a francia konyha műremekeit mutatta be. Íme a receptek. Otthon is könnyű őket kivitelezni, a Zepter edényeivel pedig még könnyebb őket elkészíteni.

Beuf bourgignon / Klasszikus burgundi marha

Összetevők:

  • Marhahús
  • Húsos szalonna
  • Oívaolaj
  • Sárgarépa
  • Hagyma, fokhagyma, gomba
  • Liszt
  • Só, bors
  • Vörösbor (Pinot Noir)
  • Marhahús alaplé
  • Paradicsompüré
  • Gyöngyhagyma
  • Kifliburgonya
  • Kakukkfű, babérlevél

A szalonnát csíkokra vágom és megfőzöm. Lecsöpögtetem és utána 230 fokon a sütőben aranybarnára sütöm. A marhahúst felkockázom és szárazra törlöm. Befűszerezem és lisztbe megforgatom. A sűlt szalonna zsírjában körbepirítom a marhahúst, meg a fölkockázott sárgarépát és egy kevés gombát. A pirított zöldséggel megágyazok a fazékban, majd következik rétgesen a hús és a fűszerek. A paradicsomlét, a bort és az alaplevet ráöntöm, míg teljesen ellepi. A fazekat sütőpapírral befedem, és utána teszem rá a fedőt. Hirtelen felforralom, majd 3 órára a sütőbe teszem 140 fokra. Mikor készen van és a hús vajpuha, akkor kiválogatom a húsokat. A maradékból pedig szószt készítek. Nagysebességű géppel simára turmixolom egy darabka vajjal (ettől lesz csillogó és selymes)

A gyöngyhagymát egy kevés barnacukorral karamellizálom, majd balzsamecettel felöntöm és egy kicsit visszaredukálom.

A kifliburgonyát félig megfőzöm, majd tálalás előtt vajon megpirítom. Külön tálalom a húst, mellé a burgonyát és a gyöngyhagymát. A mártással pedig jól meglocsolom.

Felhasznált eszközök:

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.