Konyha

Bárányborda – a karácsony királya

Idén karácsonykor lepje meg szeretteit egy ízletes báránybordával! Ahogy mindig, a Zepter ezúttal is szem előtt tartja az Ön egészségét, ezért egy egészségesen elkészített receptet mutatunk be. Ígérjük, hamisítatlanul élvezheti majd a bárányhús ízvilágát és az alábbi fogás minden érzékét kényeztetni fogja. Jó étvágyat!

Hozzávalók:

Sütőtál (Z-2850B)

  • 6 répa
  • Rozmaring és kakukkfű ízlés szerint
  • 4 hagyma
  • 2 kg bárányborda
  • 6 krumpli
  • 200 g tök
  • 200 g koktélparadicsom
  • Őrölt bors ízlés szerint
  • Szárított édeskömény
  • 4 dl fehérbor

Tegye a báránybordákat, a rozmaringot és a kakukkfüvet egy hideg (nem előmelegített) edénybe. Adja hozzá a borsot, az édesköményt, a zöldségeket (krumpli, koktélparadicsom, tök, répa, hagyma) és a fehérbort. Fedje le és tegye az edényt az indukciós főzőlapra. Állítsa közepes fokozatra (160°C) 10 percig, majd csökkentse a hőfokot 90°C-ra és így főzze további 1 órán keresztül.

Élvezze az ünnepeket és kényeztesse magát új kulináris élményekkel!

Petra Gerić séf

A recept elkészítését az alábbi videón is nyomon követhetjük:

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.