Így főzz velünk!

Az idényzöldségek a nyerők!

Számos előnye vannak, annak, ha az étrendedet az adott évszakban termő helyi gyümölcsökből és zöldségekből állítod össze, Ilyenkor nemcsak egészségesen étkezel, hanem mindig a legfrissebb és a leginkább vitamindús ételekhez juthatsz hozzá, magas tápértékű és gazdag tápanyagokkal teli zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszthatsz. Ráadásul az idényterményekben, azaz a természetes körülmények között növekedett zöldségekben és gyümölcsökben több a tápanyag, vitamin. Ezeket nem kell mesterséges szerekkel és mesterséges fénnyel mesterségesen érlelni, nem kell éretlenül leszedni, hogy majd pont megérjenek mire megérkeznek. Az sem mellékes, hogy a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket jellemzően alacsonyabb áron veheted meg és még a helyi termelőket is támogathatod és még a környezetedet is óvod, hiszen nincs szükség ezer kilométernyi utazásra, ahhoz, hogy eljusson a boltok polcaira.

Hamarosan kezdődik a répa szezon, de miért is hasznos a répa, azon túl, hogy szépen tudunk majd fütyülni és olyan szemünk lesz, mint a sasnak?

A-vitamin és antioxidáns tartalma révén rengeteg bőr probléma megelőzhető a fogyasztásával, és segít a bőr egészségének megóvásában.

A répalé fogyasztása segít megtisztítani a bőr, sőt a rostos lével a pattanások is eltüntethetőek, megelőzhetőek. A répa C-vitamin tartalma elősegíti a szervezetben a kollagén termelést, ami javítja a bőr rugalmasságát, késlelteti a bőr öregedését. Emellett a répában található A-vitamin fellép a szabadgyökök ellen, és így megakadályozza az egyenletlen bőr, a ráncok, pigmentfoltok kialakulását, terjedését. A répa fogyasztása elősegíti a bőrünk védelmét a káros napsugarakkal szemben, erősítik a leégés elleni immunitásunkat, valamint a száraz bőr ellen is kiváló a répalé.

A répa mintegy természetes fogkefe, segít eltávolítani a fogkövet, eltávolítja a fogak közül az ételmaradékokat. Erősíti a fogínyt és a nyáltermelést, amivel kiegyenlíti a szájüreg ph értékét, csökkenti a lyukas fogak kialakulásának esélyét. A répa ásványi anyagai elpusztítják a szájüregben található káros baktériumokat.

A répa vitamintartalma segíti a hajszálak vastagodását, a haj erősödését és a fényének növelését. A rendszeres répalé fogyasztás bizonyítottan jót tesz a hajnak. A répa C és E-vitaminjai serkentik a fejbőr vérkeringését, ami késlelteti az őszülést, sőt, segíti a haj növekedését.

A répa fogyasztása az egyik legjobb béta-karotin forrás az emberi szervezetnek, valamint rengeteg C- és K-vitamin található benne, kálium és élelmi rost. Tartalmaz még foszfort, B6 és E-vitamint, B1 és B2 vitaminokat. Nagyon alacsony a kalóriatartalma, alig van benne zsír és 0 a koleszterin tartalma. Tíz répa szinte teljesen fedezi a felnőttek számára szükséges napi ajánlott rostbevitelt, amivel nagyban segíti a belső szervek és az artériák tisztán tartását, csökkenti a keringési betegségek kockázatát.

A répa fogyasztása elősegíti a magzat egészséges fejlődését, csökkenti a vetélés és a fertőzések kockázatát. A répa rendszeres fogyasztása segíti az anyánál a tejelválasztást. Emellett a répa fogyasztása jelentősen csökkenti az agyvérzés kockázatát, javítja a keringést és a rákos betegségek kialakulását is csökkenti.

A Zepter ezt ajánlja

Próbáld ki önmagában, de ha nem szereted, vagy ha a gyerek nem eszi meg, készíts belőle juice-t! Próbáld ki naranccsal vagy almával összemixelve. Ha kísérletező vagy bátor vagy, adj hozzá az alma mellé egy kis céklát vagy mentát. Bármilyen kombináció mellett is döntesz, szükséged lesz egy kiváló présgépre, mely a répához, illetve a céklához hasonlóan kemény zöldségeket valamint a zöldséglevelek létartalmát is ki tudja nyerni.

Szerencsére nekünk van egy ilyen termékünk, a More Juice Press, melyet kereskedőinknél vásárolhatsz meg.

Ha nincs ilyen kapcsolatod, írj nekünk!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.