Konyha

Agavés, almás-körte dzsúsz

A körte és az alma rokon növények, így együtt kipréselve őket igen ízletes italt kapunk, amely felettébb egészséges is. Ha még tartalmasabbá szeretné tenni ezt az italt, akkor a préselés során keletkező rostok egy részét is hozzákeverheti az elkészült dzsúszhoz.

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 alma
  • 1 körte
  • 1 ½ evőkanál agávé szirup

A receptben található alapanyagok:

  • agávé szirup
  • alma
  • körte

Elkészítés:

  1. Mossa meg az almát és a körtét, majd vágja őket megfelelő méretű szeletekre.
  2. Préselje ki az almát, majd a körtét.
  3. Adjon agávé szirupot a frissen facsart dzsúszhoz, alaposan keverje el, majd szolgálja föl az italt.

Tippek:

Ha szeretné növelni az ital tápértékét és alakítani egy kicsit az ízén, akkor hozzáadhat a recepthez egy mangót.

Átlagos tápérték
1 adag (185 gramm)

A recept 2 adagot tartalmaz.

Mennyiség 1 adagra vetítve  
Energia: 114 kcal Zsiradékból származó energia: 0 kcal
  Az irányadó napi beviteli érték (INBÉ) %-ában*
Össz. zsírtartalom: 0 g 0%
Ebből telített zsír: 0 g 0%
Ebből transzzsír: 0 g  
Koleszterin: 0 mg 0%
Nátrium: 2 mg 0%
Össz. szénhidrát: 30 g 10%
Ebből étkezési rost: 5 g 20%
Ebből cukrok: 22 g  
Fehérje: 1 g  
   
A-vitamin 1%
C-vitamin 13%
Kalcium 1%
Vas 1%
E-vitamin (alfa-tokoferol) 1%
K-vitamin 8%
Tiamin 2%
Riboflavin 3%
Niacin 1%
B6-vitamin 3%
Folsav 2%
Pantoténsav 1%
Magnézium 3%
Foszfor 2%
Kálium 6%
Cink 1%
Réz 5%
Mangán 4%
 
*Az irányadó napi beviteli értékek százalékos arányait egy átlagos felnőtt napi 2000 kalóriás étrendje alapján állapították meg. Az Ön napi beviteli értékei egyéni kalória-igényének megfelelően eltérőek lehetnek.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.