Egészség

A parlagfű is növelheti a koronavírus-fertőzés kockázatát

Egy áprilisban megjelent nemzetközi kutatás eredményei szerint a parlagfű pollenje tartalmaz egy olyan anyagot, amely a nyálkahártyára kerülve gátolja a szervezet természetes védekező mechanizmusait, így a különféle kórokozók – pl. a koronavírus – könnyebben támadják meg a légutakat – mondta Dr. Endre László allergológus-tüdőgyógyász az RTL Klub híradójának. A szakember szerint a Magyarországon regisztrált koronavírusos fertőzések számának növekedésében nem csak az játszik szerepet, hogy a maszkviseléssel kapcsolatos fegyelem lazulhatott, illetve hogy külföldről is behozhatták a vírust, hanem a parlagfű pollenjeinek elszaporodása is.

Az ÁNTSZ Parlagfű Pollen Riasztási Rendszerének (PPRR) előrejelzésén látható, hogy az ország nagy részében már jelenleg is magas, helyenként pedig nagyon magas a pollenkoncentráció. Fontos megjegyezni, hogy ez nem csak az allergiásokra van hatással. Noha az allergiások könnyebben elkaphatják és jobban megszenvedik a koronavírust, a fent említett áprilisi kutatás keretében egészséges emberek orrnyálkahártyájából, és tüdőnyálkahártyájából készített szövettenyészetet oltottak be pollenkivonattal, majd ezt a tenyészetet koronavírussal fertőzték meg. Azt találták, hogy a vírusok sokkal gyorsabban szaporodtak el a kezelt szöveteken, mintha a pollennel nem fertőzték volna meg. Éppen ezért Dr. Endre László azt javasolja, hogy a parlagfű-szezon idején érdemes a szabadban jó minőségű, részecskeszűrős maszkot hordani, amely felfogja polleneket, a kutatást jegyző tudósok pedig azt tanácsolják, hogy a fertőzésveszély csökkentése érdekében a koronavírus által a leginkább veszélyeztetett emberek – a 65 év felettiek, vagy akiknek krónikus betegségük van – a pollenszezonban viszonylag kevés időt töltsenek a szabadban.

Ami az allergiásokat illeti, a volt országos tisztifőorvos, Dr. Falus Ferenc azt tanácsolja számukra, hogy már most kezdjék el szedni a gyógyszerüket, mivel ezzel kivédhetik azt, hogy az allergiájuk aktivizálódása miatt a szervezetük fogékonyabb legyen az egyéb légúti betegségekre is.

Forrás: RTL Klub, Infostart.hu, ÁNTSZ

A ZEPTER AJÁNLATA PROBLÉMÁRA

Sajnos az allergiádat nem tudunk meggyógyítani, de a Therapy Air Ion használatával pollenmentessé teheted otthonodat és nyugodtabbá az egész család pihenését. A Therapy Air Ion ötlépcsős szűrőrendszere eltávolítja otthonod levegőjéből a polleneket és a gomba spórákat és ezt a Winkens & Kramer független teszt intézet, valamint a Tokyoi Mezőgazdasági és Technológiai Egyetem laboratóriumi tesztjei is igazolják. Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy a Therapy Air Ion miként könnyítheti meg mindennapjaidat, nézd meg videónkat:

Tanúsítvánnyal igazoltan kiszűri a COVID-19 koronavírust a beltéri levegőből

A német GUI Lab tanúsítványa, amely igazolja a Therapy Air iON hatékonyságát a vírusok ellen.

A német GUI Lab tanúsítványa, amely igazolja a Therapy Air iON hatékonyságát a vírusok ellen.

A GUI-Lab tanúsítványa igazolja, hogy a Therapy Air Ion “az alkalmazott szűrőkkel különösen hatékony a legapróbb részecskék, úgy mint a finom por, baktériumok, penészgombák és vírusok kiválasztásában. Az utóbbi csoportnál főleg az úgynevezett cseppfertőzés útján terjedő típusokat szüri ki (pl. SARS-CoV-2)”

A TherapyAir iOn a legjobb megoldás arra, hogy otthonodban, irodádban, vállalkozásodban megnyugtató módon szűrd ki a levegőben terjedő vírusokat és így biztosítsd családod, szeretteid, munkatársaid és ügyfeleid védelmét.

 

A Therapy Air Ion-t megvásárolhatod webshopunkban, sőt, kereskedőinknél ki is próbálhatod.

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.