Egészség

A hiperpolarizált, okos fény

Dr. Grófcsik Alexandra cikke

Az elmúlt 25 év alatt rengeteg kutatás és felhasználói tapasztalat támasztotta alá a lineárisan polarizált fény jótékony hatását. Akár a fájdalomcsillapítás, a bőrgyógyászat, a sebkezelés, a gyulladáscsökkentés, akár a téli depresszió kezelése, vagy gyermekgyógyászati kiemelkedő felhasználása révén.

A Bioptron fény

  • polikromatikus: a fényspektrumból a látható fény és az infravörös fény megfelelő, pozitív részét tartalmazza a káros UV sugarak nélkül
  • inkoherens: a fénynyalábok véletlenszerű fázisokban, azaz nem egyszerre érkeznek a bőr felszínére, dinamikusan hatolnak annak mélyére
  • alacsony energiájú: nem termel felesleges hőt, nem melegít, biztonságos, és hatékony
  • lineárisan polarizált: az eredetileg szórt fény egy tükörrendszer segítségével párhuzamos síkokba rendeződik, egy irányba terjed tovább

A természetes öregedés és a betegségek során az anyagcsere egyensúlya felborul. A fényterápia visszaállítja az egyensúlyt, azáltal, hogy harmonizálja a sejt közötti állomány elrendeződését, így a sejtmembránon keresztül a sejt értékes alkotóelemeihez is átadásra kerül az energia.

Ennek segítségével pedig elérhető a gyógyulás.

Egyedülálló technológiája révén a Bioptron fényterápia már eddig is számos fizioterápiás eszközt helyettesített egyben. Most azonban újabb Nobel-díjas felfedezés és rengeteg kutató-, és fejlesztőmunka révén egy újabb technika segítségével tökéletesítettük a fényáramot.

Ez a fullerén

A fullerén nem más, mint egy molekula, mely 60 darab, labdaformába rendeződött és önmagában is rotációs forgó mozgást végző szénatomból tevődik össze. Mozgása közben különböző irányba bocsájt ki elektromágneses rezgéseket, lényegében egy nanogenerátor. Ez a fénytartományban sárga színben válik láthatóvá. Ez a kis gömb, mindössze nanoméretű, így hatása könnyen eljut sejtszintig, és számos folyamatot képes pozitív irányba befolyásolni.

A természet eredendően szimmetriára épül, erőit a szimmetria törvénye határozza meg.

Ez a forma kell például a biomolekuláink szintjén is, ahhoz, hogy sejtjeink, szerveink egészségesen működjenek. A fényt alkotó fotonok szimmetrikus formája megegyezik a biomolekuláékéval.

Ez is erős bizonyítéka a fény energia voltának. Például a napraforgó fejének felépítése, melyben a napfényt érzékelő sejtek vannak, szimmetrikusan strukturált elrendeződésű, és kísértetiesen hasonlít a szemünk fényérzékelő sejtjeit tartalmazó, retina réteg strukturáltságához.

Napraforgó

A szem fényérzékelő pálcika sejtjei

Az új hiperpolarizációs lencsével ellátott Bioptron készülékben tehát strukturált fény találkozik a strukturált anyaggal, így a legpozitívabb hatást gyakorolva sejtjeinkre. Ezeket a megállapításokat többek között a Fibonacci és Tesla törvényei alapján hozták.

Hiperpolarizált fény

A halogén izzóból érkező szórt -természetes- fényt speciális tükörrendszer segítségével strukturált, ún. polarizált fénnyé alakítjuk át, melyet mostantól még egy plusz fullerén-tartalmú lencsén is áteresztünk. Ennek segítségével a már polarizált elektromágneses hullámok spirális alakzatban haladnak tovább, azaz mozognak, energiát termelnek és közben a sejteket visszarendezik az eredeti és egészséges egyensúlynak megfelelő szimmetrikus formába. Ezt a folyamatot nevezi Koruga professzor hiperpolarizációnak.

A strukturált, hiperpolarizált fény mélyebben hatol a szövetekbe egészen a tápanyag és hormonfeldolgozást segítő fehérjékig , hatására a sejtek kommunikációja nő, tápanyagot adnak át, és a gyulladás során összegyűlt salakanyagoktól is könnyebben megszabadulnak.

A fény egyenesen a sejt energiatermelő részéig, a mitokondriumokig jut el, és úgy segíti azt az energia előállításában, hogy annak nincs szüksége a hagyományos módon elengedhetetlen tápanyagokra.

Összefoglalva a magas szinten strukturált fény kvantum (atomi) szinten lép kapcsolatba a szervezet anyagával és a rendezetlenné vált struktúrák harmonizálódnak.

Miért jó, ha fény hiperpolarizálttá válik?

A Bioptron eddig már jól ismert egészségmegőrző-, ill. javító hatását képes fokozni.

Biológiai modelleken bizonyított, hogy a hiperpolarizált fény által még jobban csökken a gyógyulási idő, gyorsabb és hatékonyabb a gyulladáscsökkentő hatás, jobb alvásminőséget biztosít.

A legkézzelfoghatóbb példa erre, az az egerekkel végzett, fájdalommentes kísérlet, ahol idősebb egereket hiperpolarizált ill. „sima” placebo fénnyel világítottak meg. Az eredmények magukért beszélnek.  A hiperpolarizált fényben élő egerek aktivitása, étvágya és testsúlya változatlan maradt, míg a sima fényben fürdőző egereknél ezek a paraméterek az öregedésüknek megfelelően csökkentek.

Az üveglencséhez kevert fullerén molekula a káros UV sugarak ellen is hatékonyabban véd, így a fényterápiás alkalmazása mellett az élet számos más területén is kiválóan alkalmazhatjuk egészségünk védelme érdekében pl.: Zepter napszemüvegként.

Szimmetria a természetben

Az anyag és a fény szimmetria szerkezete megegyezik.

Sejt: a sejtalkotók felépítése szimmetrikus, a sejtosztódáshoz szükséges struktúra spirális alakú.

A regenerálódáshoz szükséges sejtmegújulás, szaporodás gyorsítható hasonló alakú fény besugárzásával.

Bőr: a bőr regenerálódásához szükséges létfontosságú alkotó, a kollagén molekula bőrben található elrendeződése szintén spirális. Hiperpolarizált, hasonló szerkezetű fénnyel gyorsabb a sebgyógyulás.

Agy: az ingerület, azaz információ átviteléhez szükséges neurotranszmitterek felépítése szintén szimmetrikus. A hangulat, hormonális és idegi szabályozás pozitív irányba befolyásolható struktúrált hiperpolarizált fényterápia során.

Bioptron fény eddig is egyedülálló volt a fényterápiák között, azonban jelenleg az egyetlen olyan terápiás eszköz, mely rendelkezik a Nobel–díjas fullerén lencsével, orvosilag igazolt és széleskörű felhasználást biztosít. Segíti a fájdalomcsillapítást, a bőrbetegségek és a gyulladás csökkentését. Orvosilag is elismert és minden nap használt megoldása a hangulatzavaroknak, kiemelten a fény hiányából eredő téli depressziónak.

Tegyünk minden nap egészségünkért, használjuk az új hiperpolarizációs lencsével ellátott Bioptron készülékeket!

Dr. Grófcsik Alexandra 

Tudj meg még többet a Bioptron hiperpolarizációs lencsékről!

    Felhasznált irodalom:

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.