Egyéb

A 7 legfurább szilveszteri szokás a világ minden tájáról

Ahogy minden ünnepkörhöz, a szilveszterhez is kötődik néhány hagyomány, azonban ez nemzetenként eltérő – sőt, olykor kissé furcsa is – lehet.

Így ünnepelnek ők:

  • Dánia:

A barátok azzal hozzák meg egymás szerencséjét, hogy az év utolsó napján tányérokat, poharakat törnek szét egymás bejárati ajtaján. Nem tudni mennyire hatásos módszer, de újévkor minden porta frissen takarított.

  • Dél-Amerika:

A dél-amerikaiak nagyon odafigyelnek, milyen alsóneműt vesznek fel e jeles napon. A szín ugyanis komoly jelentéssel bír. A sárga szerencsét hoz, a piros fehérnemű viselője pedig szerelmet talál majd a következő évben.  A kíváncsi pillantások tehát a lehetőséget kutatják – ahogy ettől a szokástól függetlenül, a világ más tájain is.

  • Dél-Afrika:

Errefelé nem hoz szerencsét az utcán járkálni az év utolsó napján, ugyanis ilyenkor válnak meg feleslegessé vált televízióiktól, bútoraiktól a dél-afrikaiak. Persze hangoskodnak, kiabálnak, hogy elkerüljék a baleseteket.

  • Oroszország:

E nemzet meglehetősen babonás, így nem meglepő, hogyan rejtik el újévi kívánságaikat a kíváncsi szemek elől. A papírra írt kívánságaikat elégetik, majd pezsgőbe szórják, és amikor éjfélt üt az óra, megisszák.

  • Ausztrália:

A kenguruk földjén szilveszterkor igyekeznek minél nagyobb zajt csapni – mégpedig elsősorban konyhai eszközökkel. Fazekakkal, serpenyőkkel, lábosokkal keltenek zajt az ünneplő emberek.

  • Japán:

A japánok mindenben a precizitást tartják szem előtt, még az ünnepi szokásokban is! A bűnök elűzésének hatékony módja szerintük a harangok kongatása, mégpedig 108 alkalommal. Ez a 6 bűn 18 árnyalatát űzi el a következő évre.

  • Észtország:

Úgy tartják, ha szilveszterkor sokat esznek, akkor nem fognak éhezni a következő évben. A hagyomány szerint 12 fogást fogyasztottak e jeles napon, azonban mára ez 7 fogássá szelídült. Azért éhezni így sem fog, aki velük ünnepel.

BÚÉK!

 

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.