Konyha

Fűszeres padlizsán paradicsommal és olívával

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 db padlizsán
  • 4 szem érett paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg magozatlan olívabogyó
  • 1 db citrom
  • 40 ml extraszűz olívaolaj
  • fehérliszt
  • kömény, paprika
  • só, bors
  • étolaj

Elkészítés:

A paradicsomot és a padlizsánt megmossuk. A padlizsánt kockákra, a paradicsomot apró darabkákra vágjuk. A citromreszelővel (TZ-205) lereszelünk egy kevés citromhéjat. A padlizsánt megsózzuk és kb. két órát állni hagyjuk a szűrőedényben (Z-S24), aztán megmossuk és megszárítjuk.
Az 1,2 literes nyeles sütőtálat (Z-2012-S) közepes lángon felhevítjük és aranybarnára sütjük benne a padlizsánt. A 4 literes edényt (Z-2440) a zöld sávig melegítjük, majd kevés olajon a fokhagymát is aranybarnára pirítjuk, ezután hozzáadjuk a paradicsomot és 5 percig főzzük. A padlizsánt, az olívabogyót és a fűszereket is hozzáadjuk, majd kis lángon főzzük még 5 percig.
Az elkészült ételt megszórjuk citromhéjjal. Ízlés szerint sózzuk és meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal. Melegen tálaljuk. A padlizsánt azért sózzuk meg előre, hogy kiengedje a keserű levét. Ez az étel pompás vegetáriánus előétel.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.