Friss

Hogyan készüljünk a szilveszterre? Receptek, tippek, fogadalmak

Amikor eltelik a Karácsony, szusszanhatunk egyet, aztán neki is állhatunk a szilveszteri készülődésnek. Valószínűleg sokan már decemberben tervezgették az év utolsó napját, de ötleteinkkel azoknak is szeretnénk segíteni, akik még csak most állnak neki ennek.

HAGYOMÁNYOS SZILVESZTERI FINOMSÁGOK

Leveles tésztába tekert virsli

Szilveszterkor elmaradhatatlan fogás a virsli. Többféle módon elkészíthetjük, főzhetjük, süthetjük, vagy salátába is tehetjük. Ez az egyik kedvencünk, mert nagyon egyszerű és nagyon finom.

Tejfölös lencsefőzelék

A hagyomány szerint, ha január elsején lencsét fogyasztunk, az gazdagságot ígér az évre. Készülhet belőle főzelék, saláta vagy leves is.

Habkönnyű burgonyás pogácsa

A sok karácsonyi édes sütemény után jól fog esni valami sós nassolnivaló, süssünk pogácsát!

Egyben sült sertéscomb

A malacsültet frissen, melegen vagy akár hidegen is fogyaszthatjuk. A babona szerint a malac szerencsét túr nekünk, ne hagyjuk hát ki a menüből!

Fánkok

Ugyan hazánkban inkább farsangi ételként tartjuk számon, kitűnő desszertként szolgálhat a szilveszteri vacsorához.

 Tiltólistás ételek

Szilveszterkor néhány ételt érdemes elkerülnünk, hiszen a hiedelmek szerint elvihetik a szerencsénket: a szárnyasok elrepülhetnek, a vadak elfutnak vele, a rákok pedig visszafelé haladnak.

Figyeljünk oda, hogy bármennyire is ízlett az étel, érdemes egy kis adagot meghagyni, hogy a következő évben is mindig legyen valami a tányérunkon.

DÍSZÍTSÜK FEL A LAKÁST!

Ha elkészültünk a menüvel, jöhet a dekorálás. Ilyenkor a lakás még karácsonyi díszben pompázik, azonban néhány kiegészítéssel hamar szilveszteri hangulatot teremthetünk.

A szilveszteri bulik elengedhetetlen kelléke a lufi. Válasszunk héliumos lufit, amelynek a zsinórjára feltehetjük az év fotóit, így egy mini-kiállításon visszanézhetjük az elmúlt évünk legemlékezetesebb pillanatait.

Ha nem zavar bennünket, hogy sokat kell takarítani, töltsünk meg 11 lufit konfettivel, fújjuk fel, majd éjfél előtt 10 perccel kezdjük el kilyukasztani őket, 1 percenként, éjfélkor durranhat az utolsó.

A gyerekek is szeretik a mókázást, készítsünk nekik színes papírsüveget. Ehhez elegendő egy vastagabb színes papír, amit gúla alakúra tekerünk fel, és megragasztjuk. Az aljára pedig ragasszunk egy rövidebb darab girlandot abból, aminek már nem jutott hely a karácsonyfán. A tetejére is tehetünk ebből bojtot, imádni fogják!

Az interneten számos lehetőséget találhatunk vicces, nyomtatható kiegészítők letöltésére – bajusz, szakáll, szemüveg, kalap. Ezeket merevebb papírra kinyomtatva, hurkapálcára ragasztva igazán izgalmas fotók készülhetnek a szilveszteri mulatságban.

TERVEK, FOGADALMAK

Az év utolsó napjaiban érdemes egy kis időt szánni arra, hogy visszatekintsünk az elmúlt 12 hónap eseményeire. Segíthet, ha a gondolatainkat papírra vetjük. Vegyük sorra az életünk területeit, és értékeljük, mivel, hogy állunk.

Sokan az újévre új életként is tekintenek, de aztán a legtöbb újévi fogadalomból nem lesz semmi. Ezért is érdemes első lépésként visszatekinteni, és az alapján leírni konkrétumokat, amiben változtatni szeretnénk. Tűzzünk ki nagyobb célokat, amiket aztán kisebbekre bonthatunk és következő év során lépésről-lépésre megvalósítunk. Azt tartsuk szem előtt, hogy hova akarunk elérni a következő év végére, és ne álljunk meg. A kicsi lépés is lépés!

Az egészséges ételek elkészítésében a Zepter termékei lesznek a segítségünkre.

WEBSHOPUNKBAN KEDVEZMÉNYES ÁRAKKAL VÁRJUK!

Ha érdekli valamelyik termékünk, ide kattintson!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.